20201023_102942

PENZION HUBERTUS ✝ – Liberec

Penzion Hubertus, kdysi oblíbeným místem pro trávení volného času na dovolených, nyní stojí jako opuštěná a chátrající budova s temnou minulostí. Toto místo má bohatou historii, která může vysvětlit, proč se kolem něj vytvořily takové legendy.

První zmínky o této lokalitě sahají až do roku 1843, kdy zde pravděpodobně stála pouze malá chalupa s číslem 23. V roce 1939 byl postaven horský hotel Hubertus, a od té doby se komplex stále rozšiřoval. V roce 1977 byly přidány 12 chatiček, a v roce 1990 došlo k navýšení střechy. Hotel Hubertus získal v roce 1994 status rekreačního střediska Českých drah. Za 55 let své existence prošel tímto místem mnoho změn, ale od roku 2003 se zde už nevykonává žádná činnost, a místo zůstalo opuštěné.

Penzion Hubertus se nachází v Liberci, přesněji v části nazývané Hluboká. Hluboká byla považována za samostatnou obec, a na toto místo vede jen jedna cesta, po níž se nacházejí rodinné domy a menší statky. Nad celou oblastí Hluboké dominuje opuštěný a chátrající Penzion Hubertus.

Místní pověsti a legendy kolem Penzionu Hubertus přidávají na tajemnosti tohoto místa. I když nemáme jistotu ohledně pravdivosti těchto příběhů, vytvářejí zajímavý a zlověstný dojem.

Jedním z nejčastějších jevů je problém s výdrží baterií. Návštěvníci tohoto místa často zaznamenávají, že se baterie jejich mobilů nebo fotoaparátů vybíjejí velmi rychle. Dokonce byly případy, kdy se auta odmítala nastartovat, a to nejen jednou, ale i dvakrát v různých měsících.

Další záhadný aspekt spojený s Penzionem Hubertus je zjevení černé postavy v prostorách komplexu. Tato temná postava byla spatřena jak uvnitř budovy, tak na pozemku penzionu. Existují svědectví lidí, kteří tvrdí, že byli svědky této podivné postavy, a to i v době, kdy se snažili odjet od místa.

Zajímavým detailem je také velký strom na pozemku, o němž kolují pověsti, že zde došlo k tragické události v dobách komunismu. Podle legendy byl na tomto stromě oběšen mladý chlapec. Tyto tragické příběhy dodávají místu ještě více tajemství.

S příjezdem k Penzionu Hubertus se cítí i ti nejodvážnější návštěvníci nepříjemně a někteří dokonce popisují pocity strachu, aniž by vstoupili do samotné budovy.

Mnoho z těchto příběhů a legend se nedá jednoznačně potvrdit, ale přispívají k temné a tajemné atmosféře místa. Jistým záhadným prvkem je i zvuk a třesoucí se kamera, kterého autoři videa nebyli schopni vysvětlit.

Závěrem lze říci, že Penzion Hubertus zůstává záhadným místem s bohatou historií a mnoha nevysvětlitelnými jevy, které dodávají tomuto opuštěnému komplexu tajemství a strašidelný nádech.

Aktualizace

Na konci léta 2023 začala demolice objektu penzionu Hubertus. Místo je tak v nebezpečném stavu a vstup za oplocení je nezákonný. Penzion HUBERTUS si tak můžete připomenout díky našemu putování níže.