QiXKl1

LES PÁNOVA BŘEZINA – Mukařov

Nejstrašidelnějším lesem v České republice je podle pověstí les Bor, který jsme již navštívili během našeho cestování. Nicméně, Pánova Březina má také svou dávku tajemna a přízraků, a tak jsme se rozhodli porovnat oba lesy a určit, který z nich působí strašidelněji.

Tento záhadný les se nachází nedaleko vesnice Žernovka, která spadá pod obec Mukařov ve Středočeském kraji. Pánova Březina se stala místem, kde bylo zaznamenáno mnoho paranormálních jevů. Existují mnohé pověsti a tajemné příběhy spojené s tímto lesem.

Jedním z těchto příběhů je příběh Kněžny Ležárky. Příběh vypráví o kněžně, která uprchla před pronásledovateli a ukrývala zlatý kalich v jedné ze studánek uprostřed lesů. Bohužel byla pronásledována švédskými vojáky, kteří ji po dopadení na místě brutálně umučili. Zlatý kalich zůstal skrytý, nikdy nebyl nalezen, a existuje pověst, že je střežen velkým černým psem. Pokud uslyšíte v noci silné vytí, může to být tento pes, který ohlašuje svou přítomnost.

Další tajemný příběh spojený s lesem je o staré mohutné bříze uprostřed lesa. Tato bříza údajně patří pánovi lesa, a když se k ní přiblížíte v noci, můžete zaslechnout hlas záhadného muže, který volá do tmy. Někteří tvrdí, že viděli jeho stín mezi stromy a slyšeli jeho volání. Existuje dokonce příběh o ztracených lovcích, kteří se nikdy nevrátili a jejich duše stále bloudí mezi stromy. Někteří lidé tvrdí, že slyšeli jejich volání a cítili mrazivý chlad.

V lese se také objevují záhadná světla, která se pohybují mezi stromy. Někteří věří, že jsou to duše ztracených lovců, zatímco jiní tvrdí, že se jedná o lampiony z minulosti, používané při tajemných rituálech v lese.

Les Pánova Březina má také svou temnou minulost, a byl svědkem několika tragických událostí. Jedna z nich zahrnuje dva mladé lidi, kteří se rozhodli ukončit svůj život poté, co jim byl odmítnut sňatek jejich rodiči. Další příběh vypráví o studentovi z Prahy, který se oběsil na stromě uprostřed lesa.

Místní obyvatelé tvrdí, že občas mohou zahlédnout tajemné stíny mezi stromy, a někteří dokonce viděli postavu mladé ženy v šedých šatech s dlouhými blond vlasy, i když má temné fleky na místech, kde byly oči a ústa. Možná to mohla být kněžna Ležárka?

Celkově je Pánova Březina plná tajemna a legend, i když atmosféra nepůsobí tak strašidelně jako les Bor.